Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Μιλούσαν για την ποιότητα

Αχ, πούσε νιότη που 'δειχνες
πως θα γινόσουν άλλος...
Κ. Βάρναλης

Μια φωτογραφία ίσον πεντακόσιες χιλιάδες λέξεις. Πολλές φορές μια φωτογραφία έχει αποτελέσει αντικείμενο σχολίων, άρθρων ακόμα και βιβλίων. Όταν μάλιστα χρησιμοποιείται για να κάνει προπαγάνδα ακόμα χειρότερα γι' αυτούς που τη δίνουν στη δημοσιότητα.
Όταν οι δημόσιες σχέσεις γίνονται με ερασιτεχνικό τρόπο, για παράδειγμα από ανθρώπους που διαχειρίζονται την εξουσία επειδή εκεί τους έφεραν οι συγκυρίες και η τύχη "η ρουφιάνα", όταν η αλαζονία και ο ακισμός τους κάνει να μην σκέπτονται ότι γελιοποιούνται, τότε το αποτέλεσμα είναι κωμικοτραγικό. Αντί δηλαδή να αποκρύπτουν αυτά που κάνουν καλούν τον φωτογράφο τότε ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή το θράσος τους είναι απύθμενο. Ας πούμε μερικοί βαρβάτοι θεσμικοί, μερικές ηχηρές απουσίες για τις οποίες η λεζάντα δεν κάνει αναφορά, και μερικοί ... κηπουροί τριγύρω. Μιλούσαν για την ποιότητα λέει το δελτίο τύπου...
Κι ένας γέρος γέροντας, κι ουδέ τόσο γέροντας, να μουρμουρίζει βλέποντας το θέαμα: "αυτά που πάθαμε δεν είναι τίποτα...αυτά που έρχονται φοβάμαι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: