Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Τα τέσσερα στάδια του πένθους

Ο νομάρχης Λασιθίου, γράφει σήμερα η ΑΝΑΤΟΛΗ (25-6-09), επικοινώνησε με τον υπουργό (από τα Χανιά) κ. Μαρκογιαννάκη και σε ερώτησή του αν θα κλείσουν όλες οι σχολές αστυφυλάκων της Κρήτης, έλαβε την απάντηση: Όχι, μόνο της Σητείας (του νομού Λασιθίου δηλαδή). Γιατί του Ρεθύμνου δεν θα κλείσει, ρώτησε ο νομάρχης για να λάβει την αποστομωτική απάντηση: Για ιστορικούς λόγους! Βέβαια το θέμα (κατά το πρωτοσέλιδο της ίδιας εφημερίδας) έληξε, γράφει, λόγω της άμεσης αντίδρασης κλπ.
"Και 'μείς εδώ, στου διαόλου τη μάνα που είπε και ο Σημίτης, με προβληματική λειτουργία, σ' έναν τόπο που αρνείται την αξιοκρατία, που δεν φτάνει το σήμα μας σ' όλο το νομό αλλά τα τηλεοπτικά παίζουν όπου θέλουν, με ραδιόφωνα του Ηρακλείου να παίζουν ή να παρεμβάλουν ανενόχλητα και κάθε μέρα μα κάθε μέρα να πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας σε έναν χώρο τριτοκοσμικό, με τη κρατική διαφήμιση να σταματά στο Ηράκλειο, τι προσφέρουμε στον κάτοικο της ανατολικής Κρήτης; Μόνο τη φαγωμάρα μας η οποία εμφανίζεται ως εικόνα - συμπέρασμα του προϊόντος που βγάζουμε προς τα έξω", γράφει ο Γ. Τουτουδάκης στην ιστοσελίδα του 104,4 (Δες: Ελεύθερος Τύπος, City 99.5 και η παθογένεια της Ελληνικής ενημέρωσης )

Τι ψάχνει ο Τουτουδάκης; Ψύλλους στ' άχερα. Γιατί; Διότι όσο οι αντιδράσεις περιορίζονται στην έκφραση λύπης, στενοχώριας και άλλων συναισθημάτων το πρόβλημα θα περνά τα γνωστά τέσσερα στάδια του πένθους και θα επαναλαμβάνεται με την πρώτη ευκαιρία: Δεν φτάνει το μήνυμα που εκπέμπεται από το νομό Λασιθίου εκεί που πρέπει, γιατί αυτοί που θα έπρεπε να το στείλουν θέλουν να τα έχουν καλά με όλους. Όταν τα έχεις καλά με όλους δεν υπολογίζεσαι, όμως! Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: