Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Οι πρωθυπουργοί

Οι καλοί πρωθυπουργοί από τα συγχαρητήρια που παίρνουν φαίνονται.
Η κυριαρχία των 8 διαπίστωσε πως στο ό,τι θέλει ο πελάτης και οι 7 ήταν υπέροχοι. Τα νέα τους ευχάριστα. Βελούδο στ' αυτιά μας. Δεν πειράζει που απέχουνε πολύ απ' την αλήθεια... Επτά νομά, σ' ένα δωμά, εις του Χατζή, του Νικολά.
Το πτώμα στα όρια της αποσύνθεσης. Το καράβι βουλιάζει ακυβέρνητο. Πέντε χρόνια δικασμένος μέσα στο "Γεντί Κουλέ" για παρηγοριά μου οι μάγκες με 'βαζαν στον καναπέ. Φύσα ρούφα τράβα τόνε... Η Τροία για τρία: Αρχές, κανόνες, διαφανείς δικασίες. Από τους τρίτους δρόμους στα τρίπτυχα: Όραμα, προγραμματισμός, πράξη. Όλα για όλα: Γιούργια! Πάνε τ' ασημικά. Πάει και το παλιάμπελο.
Κι αν αλλάξουμε δεν θα βουλιάξουμε; Ή θα νικήσουμε ή όλοι σας θα πεθάνετε. Κρούουν συνεχώς τον κώδωνα. Τους έγινε συνήθεια. Το χέρι τους είναι συνέχεια στο κουδούνι, το κουδούνι είναι συνέχεια του χεριού τους. Άλλο η κοινωνία κι άλλο η επικοινωνία. Όπως άλλες οι δουλειές των ναυτών και άλλες οι αρμοδιότητες των καντυλοαναφτών.
Κατόπιν επιμόνων αιτημάτων πολλών τηλεπαρουσιαστών υπέκυψε. Στου καναπέ το μέσα μέρος, κάθισε νέος και τώρα είναι γέρος. Ας πρόσεχε, που θάλεγε κάποιος Διογένης. Πολιτικές πολλές κι απανωτές οι οποίες νομοτελειακά δημιουργούν πληγές που υποψιάζεται ποιος θα τις πληρώσει, όσο κι αν το κρύβουνε άλλωστε.
Ω Έλληνες, ω θείαι ψυχαί, πάμε όλοι μαζί μ' ένα υπουργείο που με σοβαρές δημόσιες επενδύσεις, θα παράσχει ως άλλη εταιρεία, στέγη, τροφή και προστασία στους νόμιμους.
Καλέ μου άνθρωπε, αντίθετα στα όσα λέγονται για τη χώρα μας, ότι δηλαδή δεν πέθανε κανείς εδώ από πλήξη, τελευταία δεν αισθανόμαστε καλά. Υπουργείο ψυχαγωγίας να κάνεις, πλήττουμε. Όχι άλλο τίποτα, να βοηθήσουμε και τους θυρωρούς να μάθουν τους ενοίκους της πολυκατοικίας τους.
Από πόσα "ωραία" (αν δεν σας εκφράζει απολύτως ο όρος βάλτε έναν της δικής σας αρεσκείας) έχουμε γλυτώσει γιατί δεν βρέθηκαν τα κοντύλια για να υλοποιηθούν. Αν είναι όμως για της Χαϊδούλας το χαβά να ξαναδώσουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: