Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2010

Βυβιζόμαστε;

“Δεν πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου µπορούσε να αρνηθεί το Μνηµόνιο και να προτείνει αναδιάρθρωση του χρέους ή επιστροφή στη δραχµή (µε υποτίµηση) και αυτό δεν το δέχεται ούτε ο νοµπελίστας οικονοµολόγος Ρ. Κrugman, γιατί θα οδηγούσε στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήµατος και της χώρας (Learning From Greece, «ΝΥTimes», 9/4/2010)” γράφει ο Γρ. Καλφέλης στα σημερινά ΝΕΑ.


Για τον πρωθυπουργό ισχυρίζεται πως δεν έχει πείσει κανέναν μέχρι σήμερα «ότι η αναγκαία προσπάθεια για τη δηµοσιονοµική εξυγίανση είναι πράγµατι εθνική. Κατ’ ουσίαν «γδέρνονται» συστηµατικά και αλύπητα µόνο οι µισθωτοί και οι συνταξιούχοι! Η µικρή επιχειρηµατική δραστηριότητα εξοντώνεται (το «νοικιάζεται ή πωλείται» κυριαρχεί παντού) και κανείς δεν έχει καταλάβει αν οι οικονοµικά ισχυροί πληρώνουν, πράγµατι, κάποιο τίµηµα και αυτοί!

Και επειδή στις σηµερινές καπιταλιστικές κοινωνίες δεν είµαστε όλοι ίδιοι ή ίσοι, κανείς δεν µπορεί να προβλέψει αν στο τέλος αυτής της προσπάθειας θα προκύψει µια πιο ισχυρή Ελλάδα στην οποία ωφεληµένα θα είναι τα φτωχότερα ή τα µεσαία στρώµατα. Με τα σηµερινά δεδοµένα µόνο ένας αφελής θα πίστευε κάτι τέτοιο και αυτό αυξάνει την ανασφάλεια ειδικά στους νέους που θέλουν να µεταναστεύσουν στο εξωτερικό για να βρουν µια καλύτερη και αξιοπρεπέστερη ζωή! Ποιο είναι το συµπέρασµα; Για το σηµερινό κατάντηµα της χώρας ευθύνονται σίγουρα οι µεταπολιτευτικοί της ηγέτες που µύησαν τους πολίτες στη διαφθορά και την εξαπάτηση! Θα πληρώσει άραγε κανείς; Αµφιβάλλω!» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: