Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Να γίνει επιτέλους κάτι

«Για δήμαρχος δεν πάω, περιφερειάρχης δεν πρόκειται να γίνω, και στην κυβέρνηση δεν με βλέπω να μπαίνω. Άρα, ποσώς με ενδιαφέρει τι θα κάνει αύριο ο Γιώργος, τι ονόματα θα ανακοινώσει, ποιους θα χρίσει υποψηφίους και ποιους θα βάλει στην κυβέρνηση για να συμπληρώσουν τα κενά. Μόνο φιλολογικό μπορεί να είναι το ενδιαφέρον και τίποτε περισσότερο. «Υποψήφιος και αυτός»; «Ναι, το έλεγαν από μέρες. Κι ο άλλος, ε; Πού τον βρήκαν ρε παιδιά». Κουβέντες του ποδαριού- και του αέρα. Σε μια χώρα που κανονικά θα έπρεπε να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή, κάτι τέτοια μοιάζουν με μπογιάντισμα. Μεγάλη τομή ο «Καλλικράτης», σου λέει ο Γιώργος. Βεβαίως, μεγάλη. Ποιος θα την υλοποιήσει όμως. Και με τι λεφτά; Γιατί πέρυσι τέτοιον καιρό στη Θεσσαλονίκη μού το ΄πε (και θα με κυνηγάει κι εκείνον και μένα που τον ρώτησα για μια ζωή) ότι «λεφτά υπάρχουν», αλλά όπως αποδείχθηκε όχι λεφτά δεν υπήρχαν, αλλά ούτε μαντίλι για να κλάψουμε!» γράφει ο Παπαχρήστος στα σημερινά ΝΕΑ.

Και αφού λεφτά δεν υπάρχουν τι μπορεί να γίνει; «Να ασχοληθεί και με τον κοσμάκη. Τον απλό άνθρωπο που επλήγη βάναυσα από τη σκληρή λιτότητα και υποφέρει. Που είναι ανασφαλής για το αύριο που έρχεται και που με όσα ακούει κάθε μέρα είναι τόσο τρομοκρατημένος που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του. Γι΄ αυτούς τους ανθρώπους, κάτι πρέπει να κάνει ο Γιώργος» σημειώνει.

Που μπορεί να το κάνει όμως; «ο Γιώργος έχει τεράστιες ευθύνες να βελτιώσει τουλάχιστον την καθημερινότητα των ανθρώπων που πλήττονται από τη σκληρή λιτότητα. Να κάνει πράγματα που έμμεσα να βελτιώνουν τη ζωή τους. Στην υγεία, την παιδεία, τις μεταφορές, τα δίκτυα, τη δημόσια διοίκηση» επισημαίνει.

Αφού δεν μπορεί να δώσει λεφτά, κατά το κοινώς λεγόμενο, τουλάχιστον ας μας κάνει τη ζωή καλύτερη. «Βάλε μηχανισμούς να μαζέψουν όλους αυτούς τους κερδοσκόπους που λυμαίνονται ανεξέλεγκτοι την αγορά. Που θησαυρίζουν εις βάρος ανήμπορων να αντιδράσουν ανθρώπων: στα καύσιμα, στα είδη διατροφής, στα φάρμακα» γράφει ο Παπαχρήστος. Και ποιος μπορεί να διαφωνήσει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: