Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Συντονιστικά

Όποιος δεν ξέρει που του παν' τα τέσσερα συγκαλεί για ψίλου πήδημα συσκέψεις κι όποιος δεν θέλει να ζυμώσει πέντε μέρες συντονίζει, θα έλεγε κάποιος θυμόσοφος σε άλλες εποχές.
"Το πρόβλημα" γράφει ο Πρετεντέρης στα σημερινά ΝΕΑ, "είναι οι δεκάδες χιλιάδες µικροί και µεγάλοι ΟΣΕ τους οποίους η κυβέρνηση καλείται σε καθηµερινή βάση να αντιπαλέψει, να καταργήσει ή να διορθώσει. Είναι οι χρόνιες στρεβλώσεις και ασχήµιες και δυσλειτουργίες και παραλογισµοί που συγκροτούν την εθνική µας πραγµατικότητα. Είναι τα αµέτρητα µικρά προβλήµατα που συγκροτούν ένα τεράστιο άλυτο πρόβληµα. Αυτά µας οδήγησαν εδώ που βρισκόµαστε. Οχι η έλλειψη συντονισµού.
Κι όποιος έχει στοιχειώδη αίσθηση αυτής της εφιαλτικής πραγµατικότητας καταλαβαίνει πως δεν αντιµετωπίζεται µε λόγια ούτε διορθώνεται µε κουβέντες. Δεν είναι απλώς υπόθεση καλών προθέσεων και ωραίων ιδεών. Χρειάζεται ένα συγκεκριµένο σχέδιο, ισχυρή πολιτική βούληση, αστείρευτη διάθεση για συγκρούσεις, επιµονή και πάρα πολλή δουλειά για να αλλάξει" καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: