Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Ανασχηματισμοί

Οι ανασχηματισμοί επί της ουσίας έχουν αξία μόνο για να συντηρούν ένα κλίμα στα ΜΜΕ, γράφει ο Μπακουνάκης σήμερα στο ΒΗΜΑ. Και καταλήγει:

"Οι ανασχηματισμοί έχουν συνήθως τρεις στόχους. Ο ένας έχει σχέση με τις δεξιότητες ή τις ικανότητες των υπουργών. Να φύγει αυτός που δεν τραβάει, με την προσδοκία ότι αυτός που θα ΄ρθεί στη θέση του θα τραβήξει περισσότερο. Είναι ο ανασχηματισμός ποδοσφαιρικού τύπου, που η αποτελεσματικότητά του κρίνεται από το πότε γίνεται και από το ποιο είναι το σκορ εκείνη τη στιγμή. Ο άλλος στόχος έχει σχέση με τον κυβερνητικό συντονισμό. Για παράδειγμα, θα λειτουργεί καλύτερα το κυβερνητικό σχήμα αν συντονίζεται από έναν υπερυπουργό Προεδρίας, ας πούμε τον κ. Ραγκούση, κι όχι από τον αντιπρόεδρο; Ο τρίτος στόχος έχει σχέση με την κυβερνητική πολιτική. Αλλά αυτή είναι δεδομένη. Και ιδιαίτερα στα οικονομικά είναι δοσμένη, οπότε τα πρόσωπα το μόνο που μπορούν να αλλάξουν είναι το στυλ και το ύφος.

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό αναδεικνύει όμως κι ένα άλλο μείζον θέμα του ελληνικού δημόσιου βίου. Τη φτώχεια σε πολιτικό προσωπικό. Και ίσως αυτό το θέμα είναι το χειρότερο, περισσότερο και από την τύχη της κυρίας Ξενογιαννακοπούλου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: