Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Αυτονόητα

Για έδρες που δίνονται “με... γονική παροχή” έκανε λόγο η δημοσιογράφος Φαίη Καραβίτη, σε άρθρο της στην εφημερίδα "Ημερησία" (4-9-2010), με το οποίο κατακεραυνώνει την οικογενειοκρατία.
Γράφει: “Τί είναι στα αλήθεια πιο εύκολο; Να περπατήσει κανείς στο δρόμο που βρήκε ανοικτό ή να βρεί άλλον, λιγότερο ταξιδεμένο; Είναι πιο εύκολο για έναν απόγονο να αναμετρηθεί με τον γονιό του ή να απομακρυνθεί και να σωθεί απο τις συγκρίσεις; Απο την άλλη πλευρά, ποιος μπορεί να εμποδίσει κάποιον να επιλέξει τον δρόμο που θα ακολουθήσει, μόνο και μόνο επειδή θεωρητικά διαθέτει κληρονομικό ή εξ αγχιστείας προβάδισμα; Κάπως έτσι θα πρέπει να σκέφτηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος για την υποψηφιότητα της συζύγου του Χριστίνας Χριστοφάκη, στο Δήμο Σαρωνικού”. (...)
“θα σκέφτηκε, δικαίως, οτι ζούμε σε μία χώρα που την κυβερνά ένας γιός και εγγονός πρωθυπουργών, ο οποίος μόλις πήρε την σκυτάλη απο ένα ανιψιό πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας".
Και πάρα πολύ σωστά καταλήγει: "Η αυτονόητη και ίσως μόνη απάντηση θα μπορούσε να δοθεί μόνο απο εμάς τους ίδιους. Απο όλους εμάς που επιτρέπουμε στα μέλη αυτών των οικογενειών να θεωρούν οτι κληρονομούν και μέρος του λαού μαζί με το όνομά τους. Απο εμάς που με κάθε ευκαιρία ψηφίζουμε αυτό που βλέπουμε πιο συχνά, αυτό που συνηθίσαμε, αυτό που είναι πιο λαμπερό, πιο εντυπωσιακό. Εμείς είμαστε τελικά οι πρώτοι που δεν δικαιούμαστε να διαμαρτυρόμαστε για οικογενειοκρατία και νεποτισμό”.
Βέβαια, θα μου πείτε, μας τάπαν κι άλλοι. Πόσοι και πόσοι δεν έχουν πει και γράψει τα ίδια πάνω κάτω πράγματα τα τελευταία χρόνια σ' αυτή τη χώρα... Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το άρθρο αυτό είναι ότι η κα  Καραβίτη είναι σύζυγος του υπουργού εξωτερικών κ. Δρούτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: