Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Καμίνης και Μπουτάρης

Ο Η. Κανέλλης στα σημερινά ΝΕΑ στέκεται στις δυο υποψηφιότητες των Καμίνη και Μπουτάρη. Φυσικά ο καθένας αν θελήσει να υποστηρίξει την άποψή του για τις όποιες επιλογές θα βρει καλά και κακά γι’ αυτές. Ωστόσο νομίζουμε ότι οι επισημάνσεις του Κανέλλη είναι γενικά σωστές.
«Και οι δυο είναι πολιτικοί από σπόντα: ασχολήθηκαν με τα κοινά από ενδιαφέρον, ως πολίτες, αλλά δεν ξεπήδησαν από κανέναν κομματικό σωλήνα. Και οι δύο είναι πετυχημένοι, γνωστοί για τη δουλειά τους- ο ένας στη θεσμική θωράκιση των δικαιωμάτων του πολίτη, ο άλλος στην υγιή επιχειρηματικότητα, που δεν περιμένει κρατικά κονδύλια για να ακμάσει. Και οι δύο είναι κοσμοπολίτες: δεν αντιλαμβάνονται τις πόλεις σαν κομματάρχες επαρχίας αλλά σαν ζωντανούς οργανισμούς, ανοιχτούς στον κόσμο, που διεκδικούν τη σύγκριση όχι με το μέτρο του δικού μας μικρόκοσμου αλλά με εκείνο των παγκόσμιων μητροπόλεων» (…)

«Ο Καμίνης και ο Μπουτάρης είναι δυο πρόσωπα που βλέπουν την πολιτική αλλιώς. Δεν έχουν πελάτες να βολέψουν, δεν έχουν να πουλήσουν κλισέ. Δεν τους στήριξαν κομματικοί στρατοί, δεν είναι τρόφιμοι του βαθέος κράτους. Εκφράζουν ένα πρότυπο πολιτικού που δεν φταίνε για την απογοήτευση των πολιτών. Αν η αγανάκτηση που εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό οι πολίτες είναι ειλικρινής, τα δυο συγκεκριμένα πρόσωπα θα τεθούν σύντομα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και ίσως υπερψηφισθούν από κοινωνικές δυνάμεις που αποστρέφονται ό,τι εκπροσωπεί σήμερα τα κοινά» καταλήγει. Μένει πλέον να δούμε πώς θα τις ερμηνεύσει η κοινωνία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: