Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ικανοί θα πρέπει νάναι;

Γράφει στα σημερινά ΝΕΑ ο Πρετεντέρης για την επιλογή των υποψηφίων δημάρχων και λοιπών της αυτοδιοίκησης:
"Μήνες και εβδοµάδες τώρα ακούω για υποψηφίους που πρέπει να είναι «νέοι» ή «άφθαρτοι» ή «υπερκοµµατικοί» ή «διακοµµατικοί» ή «συναινετικοί» ή ό,τι άλλο µπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου. Ενα πράγµα δεν έχω ακούσει: ότι χρειαζόµαστε υποψηφίους ικανούς να διαχειριστούν αποτελεσµατικά τους δήµους και τις περιφέρειες που θα τους εκλέξουν".
(...)
"Αυτηή τη στιγμή, η µεγάλη πλειονότητα των δήµων βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας ακριβώς επειδή κατά κανόνα διοικούνται από άτοµα που εκλέχθηκαν µεν, ενίοτε και πανηγυρικά, αλλά δεν έχουν να επιδείξουν το παραµικρό δείγµα διαχειριστικής επάρκειας.

Καλά, οι Δήμοι και οι περιφέρειες σε µάραναν; Ποιοι πολιτικοί αξιολογούνται ποτέ στη χώρα µας µε κριτήριο την ικανότητα να διοικούν; θα µε ρωτήσετε. Και έχετε δίκιο. Στην Ελλάδα µπορούν να µετρήσουν τα πάντα στην επιλογή ενός πολιτικού, εκτός από τη γνώση και την ικανότητά του να φέρει εις πέρας µια συγκεκριµένη δουλειά. Ο Γερουλάνος, ας πούµε, και ο Νικητιάδης είναι και αυτοί συµπαθέστατοι άνθρωποι, ενδεχοµένως αξιαγάπητοι πολιτικοί, αλλά δεν έχουν παρά εντελώς υποθετική σχέση µε το αντικείµενο που τους ανετέθη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; Μόλις άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες σφαλιάρες στα γήπεδα, µας ανακοίνωσαν ότι προτίθενται να συγκαλέσουν «σύσκεψη συναρµοδίων Γενικών Γραµµατέων των εµπλεκοµένων υπουργείων». Μάλιστα, σύσκεψη συναρµοδίων..." καταλήγει.

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα σχόλια των αναγνωστών στο άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση των ΝΕΩΝ.

Σχόλιο
Εδώ,κ.Πρετεντέρη,επιλέγουμε πρωθυπουργούς με μοναδικό προσόν το ''βαρύ'' επώνυμο,στους περιφερειάρχες θα προβληματιστούμε;

Σχόλιο
Κε Πρετεντέρη, δεν απασχολούν τον Έλληνα οι Ψωμιάδηδες, οι Φασούληδες, οι Γεννηματούδες κ.λ.π.
Η τιμή της αμόλυβδης και των άλλων ειδών ευρείας κατανάλωσης. όπως επίσης και τα μαγαζιά που κλείνουν το ένα μετά το άλλο και τα παιδιά μας που είναι άνεργα και προοπτική δεν υπάρχει. Αυτά και άλλα παρόμοια μας απασχολούν. Γι αυτά έχετε εσείς οι Δημοσιογράφοι να πείτε κάτι, να κάνετε κάποια επικοδομητική πρόταση στην Κυβέρνηση; Οι ασχολούμενοι με τα άλλα, απλά γεμίζουν με αδιάφορα για τον πολίτη θέματα τις Εφημερίδες.Για να βγάζουν
το ψωμάκι τους και τίποτε παραπάνω.

Σχόλιο
Πολύ σωστέςπαρατηρήσεις. Ψηφίζω στον Δήμο Αθηναίων και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια αποφεύγω τις δημοτικες εκλογές για τον απλούστατο λόγο ότι οι υποψήφιοι είναι πρώτα πολιτικά ονόματα, τα οποία άλλη σκασίλα δεν είχαν από το να ασχοληθούν με τα σκουπίδια και τις παιδικές χαρές!
το μόνο που τους νοιάζει είναι ένα εφαλτήριο για να γίνουν αρχηγοί κόμματος και πρωθυπουργοί (πάμπολλα τα παραδείγματα, ας μην συνεχίσω...)
Όλοι αυτοί κατέστρεψαν την Αθήνα τα τελευταία χρόνια, με λαμπρότερο παράδειγμα τον τωρινό δήμαρχο, ο οποίος "ξύπνησε" μόλις φέτος το καλοκαίρι και τοποθέτησε πινακίδες στους δρόμους με έργα τα οποία θα κάνει (όταν επανεκλεγεί, όπως ελπίζει προφανώς...)

Σχόλιο
Οι υποψήφιοι πρέπει να "φυτρώνουν" από μόνοι τους και όχι να τους ...φυτεύουν οι ...παραγωγοί υποψηφιοτήτων. Αυτοί δεν είναι υποψήφιοι αιρετοί άρχοντες(!), φιντάνια είναι...Όσο για το "Ψωιάδηδες εφιαλτικό!" πολύ μου άρεσε, σκεφθείτε το στο τετράγωνο...

Σχόλιο
Με τί κριτήρια διαλέγουν? Μα τί ερώτηση κι αυτή? Μα 2 τα κριτήρια.. 1. να είναι καλά γυμνασμένοι(κικίλιαας πχ) για να διπλώνει η μέση . και 2. νάναι του κόμματος!! το βασικότερο...

Σχόλιο
Θα σου πω εγώ κ. Πρετεντέρη πως διαλέγουν. Κοιτάνε ποιός καραγκιόζης βγαίνει συνέχεια στα κανάλια και έχει "αναγνωρισιμότητα". Μετά στήνουν ένα γκάλοπ για να δείξουν στα τηλεζώα ότι αυτός είναι ο καταλληλότερος. Του ράβουν ένα καλό κοστούμι και τον αμολάνε στις εκπομπές να μας το παίξει παιδί του λαού με όραμα και ήθος. Τα τηλεζώα εντυπωσιάζονται από τις φαμφάρες και τις κοινοτοπίες του "καταλληλότερου" και πάνε σαν τα ζόμπι και τον ψηφίζουν. Με τον τρόπο αυτό έχουν φτιαχτεί εκατοντάδες φελοί στη χώρα μας (βλ. Ψωμιάδη, Αβραμόπουλο, Γκερέκου, Λιάνη, Κακλαμάνη, Καϊλή, Ράπτη, Γιακουμάτο και άλλα φυντάνια).

Σχόλιο
Αγαπητέ Γιάννη, αναφέρθηκες στο άρθρο σου σε παραδείγματα ( Ψωμιάδης, Κικίλιας, Καμίνης κλπ).
Ξέχασες το πιο χαρακτηριστκό παράδειγμα των τελευταίων χρόνων. Του "καταλληλότερου" των δημοσκοπήσεων.
Γιατί ;;

Σχόλιο
Ωραία ! Βρήκαμε με τι θα ασχοληθούμε για τους επόμενους 2 μήνες. Μπορεί η αμόλυβδη να πάει 1,90 ευρώ το λίτρο, αλλά δε βαριέσαι, εκλογές έχουμε, ντόρος να γίνεται να χαζεύει ο κόσμος. Ωραίο το μαύρισμα αλλά η μύτη άρπαξε λίγο !

Σχόλιο
Κυριε Πρετεντερη κανε μου τη χαρη. Βρες μου εναν δημαρχο του ΠΑΣΟΚ η της ΝΔ που να μην εβγαλε τουλαχιστον 1 εκ απο τα εργα στους δημους τους; 30% ειναι η μιζα. Τι διαχειρηστικη ικανοτιτα μας τσαμπουνατε!

Σχόλιο
χρειαζόμαστε τους υποψηφίους που θα υποδείξετε εσεις οι δημοσιογράφοι...αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι χρειαζόμαστε οποιον να''ναι αρκεί να μην ανήκει σ''αυτούς που χρεωκόπησαν τη χώρα και τους έλληνες

Σχόλιο
Οπως με τον Βαμβακουλα...μια τριμελη επιτροπη με 5-6 ατομα...οι κακες γλωσσες λενε οτι τον Νικητιαδη τον φοβηθηκανε τουριστες στην Κω ,τον περασανε για Ταλιμπαν !

Δεν υπάρχουν σχόλια: