Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Σφυρίζοντας αδιάφορα

O Πρετεντέρης στα σημερινά ΝΕΑ υποστηρίζει ότι οι σχέσεις πρωθυπουργού και υπουργών είναι αντίστροφες από τις συνήθεις. Δηλαδή ενώ συνήθως οι υπουργοί και η ηγετική ομάδα βγαίνει μπροστά να καλύψει τον πρωθυπουργό τώρα συμβαίνει το αντίθετο.
«… αντί για ηγετική οµάδα, δεν έχουµε παρά διάφορους «συνεργάτες του Πρωθυπουργού», άσχετο αν ορισµένοι εξ αυτών υποδύονται και τους υπουργούς. Στα εύκολα, η παρουσία τους µπορεί να αποδεικνύεται αρκετή για να τρέχουν τα πράγµατα. Στα δύσκολα, όµως, ούτε µπορούν ούτε αρκούν – και τότε αυτήν την ανεπάρκεια καλείται να υπερκαλύψει ο Πρωθυπουργός.

Τώρα, όμως, έχουµε µπει στα δύσκολα. Και τη λύση µπορεί να τη δώσει µόνο ο Πρωθυπουργός. Από τη λύση που θα δώσει εξαρτάται το αποτέλεσµα της προσπάθειας που έχει αναλάβει», καταλήγει στο άρθρο του.

Η ερμηνεία εύκολη: προφανώς αντιλαμβάνονται πως οποιαδήποτε πρωτοβουλία τους φέρει στο προσκήνιο με τις συνθήκες που επικρατούν θα υπογράψουν και την πολιτική τους καταδίκη. Αυτός είναι και ο λόγος κατά την άποψή μας που κάνουν που δεν καταλαβαίνουν σφυρίζοντας αδιάφορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: