Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Σήμερα, αύριο κι εχθές

Ένα αρνητικό αποτέλεσμα σε αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι και κάτι ασυνήθιστο για την κυβέρνηση. Η Ευρώπη είναι γεµάτη από κυβερνήσεις που έχουν χάσει δηµοτικές ή περιφερειακές εκλογές χωρίς αυτό να τις εµποδίζει να κυβερνήσουν σημειώνει ο Πρετεντέρης στα σημερινά ΝΕΑ.

«Η κυβέρνηση σήµερα δεν διαθέτει ούτε λιγότερη, ούτε περισσότερη νοµιµοποίηση επειδή ο Περγαντάς προηγήθηκε του Χειµάρα ή το αντίστροφο. Κι ούτε διευκολύνεται ή επιβαρύνεται η διακυβέρνηση του τόπου επειδή ο Σγουρός κέρδισε τον Δηµαρά. Ούτως ή άλλως, τα προβλήµατα παραµένουν ασήκωτα».

Φυσικά και δεν μπορεί να αγνοηθεί το αποτέλεσμα. Το μήνυμα είναι όμως στα ποσοστά αποχής και όπως γράψαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση το μεγάλο ποσοστό άκυρων και λευκών. Το αποτέλεσμα κρίνεται από αυτούς που επέλεξαν από τα υπάρχοντα ψηφοδέλτια.
Αλλά «ας κρατήσουµε στην άκρη του µυαλού µας ότι ένα εκατοµµύριο συµπολίτες µας επέλεξαν να µην το κάνουν» σημειώνει. Ο ίδιος καταλήγει στο άρθρο ότι «μετά και τα χθεσινά αποτελέσµατα θα φανεί όχι µόνο αν η Ελλάδα διατηρεί µια ισχυρή κυβέρνηση (κάτι το οποίο ουδείς αµφισβητεί…) αλλά αν απέκτησε ξανά και µια ισχυρή αντιπολίτευση». Η δική μας άποψη είναι ότι η αποχή, τα λευκά και τα αποτελέσματα μπορούν να ερμηνευτούν και ως μια ένδειξη, τουλάχιστον, κάποιων επερχόμενων αλλαγών. Δεν μπορεί σήμερα τα πράγματα να είναι όπως ήταν χθες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: