Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Αυτή είναι δημοσιογραφία

Η Έλλη Ισμαηλίδου στο σημερινό ΒΗΜΑ έχει ένα εξαιρετικό άρθρο με θέμα "Πολεμούν την κρίση με... κουτάλες και εκδρομές".

Αναφέρεται σε ευαισθητοποιημένους πολίτες και οργανώσεις που σηκώνουν τα μανίκια και αντιμετωπίζουν τη δύσκολη κατάσταση με χαμόγελο και έξυπνες, και κυρίως αποτελεσματικές ιδέες και πράξεις για τον διπλανό τους που υφίσταται την σκληρή κρίση της οικονομίας.

«ΥΦΕΣΗ είναι όταν ο γείτονάς σου χάνει τη δουλειά του. Κρίση είναι όταν εσύ χάνεις τη δουλειά σου» είχε πει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν καυτηριάζοντας τον ατομικισμό που συνήθως επικρατεί σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
«Ο σώζων εαυτόν σωθήτω» είναι το ρητό που επικρατεί όταν ο οικογενειακός προϋπολογισμός περιορίζεται, τα αποθέματα σε ρευστό εξαντλούνται και η ανεργία αυξάνεται. Την ίδια στιγμή το κάλεσμα των «αιρετικών» για αλληλεγγύη ακούγονται αφελή ή ρομαντικά, ενώ ακόμη και όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν τους λιγότερο προνομιούχους αισθάνονται συνήθως πλήρη αδυναμία να είναι χρήσιμοι στους άλλους, τη στιγμή που οι ίδιοι δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μια άνετη διαβίωση. Και όμως, υπάρχουν πολίτες που αποδεικνύουν ότι η αντίσταση στην κρίση δεν περνά αναγκαστικά μέσα από το... πορτοφόλι μας. Με όπλο τα παλιά τους βιβλία, τις μαγειρικές τους κουτάλες, τα ρούχα που δεν χρειάζονται πια, τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους ή απλώς τον ελεύθερο χρόνο τους, σηκώνουν τα μανίκια και παίρνουν την κρίση στα χέρια τους!

Δείτε όλο το άρθρο στο ΒΗΜΑ:  "Πολεμούν την κρίση με... κουτάλες και εκδρομές"

Συγχαρητήρια κα Ισμαηλίδου! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: