Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ένα καλό ανέκδοτο και τύφλα νάχουν χίλια άρθρα

Η είδηση αναφέρει ότι το παρακάτω ανέκδοτο κυκλοφορεί στο Υπουργικό Συμβούλιο:
Ο Θεός καλεί, λέει,  τρεις εμβληματικές προσωπικότητας της παγκόσμιας πολιτικής, τον πρόεδρο  Ομπάμα, ως πρόεδρο της μοναδικής υπερδύναμης, τον Φιντέλ Κάστρο ως τον τελευταίο κομμουνιστή ηγέτη και τον Γιώργο Παπανδρέου με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. «Τα έχετε κάνει θάλασσα» τους λέει, «και γι΄ αυτό θα καταστρέψω τον κόσμο σε έναν μήνα».
Οι τρεις ηγέτες επιστρέφουν στις χώρες τους για να μεταφέρουν τα νέα στους λαούς τους. Ο Ομπάμα εμφανίζεται σε εθνικό δίκτυο και ανακοινώνει: «Εχω ένα καλό και ένα κακό νέο. Το καλό είναι ότι υπάρχει Θεός,τον είδα με τα μάτια μου και συνομίλησα μαζί του. Το κακό νέο είναι ότι θα καταστρέψει τον κόσμο σε έναν μήνα».
Την ίδια ώρα εμφανίζεται στην τηλεόραση της Κούβας ο Κάστρο. «Σύντροφοι,κάναμε ένα μεγάλο λάθος, τελικά υπάρχει Θεός, αλλά δεν θα προλάβετε να μας τιμωρήσετε για το λάθος μας αυτό γιατί ο Θεός θα καταστρέψει τον κόσμο σε έναν μήνα».

Στην Ελλάδα ο Γιώργος συγκαλεί άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο που μεταδίδεται σε ζωντανή σύνδεση από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης. «Εχω δύο καλά νέα» λέει ενθουσιασμένος στους υπουργούς. «Το πρώτο είναι ότι υπάρχει Θεός, τον συνάντησα και συνομίλησα μαζί του. Το δεύτερο είναι ότι από εδώ και πέρα τα αναλαμβάνει όλα αυτός, εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε».