Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Λάθος ρόλος

Σαφώς και αυτός που έχει εκλεγεί για να ασκεί εξουσία δεν είναι για να περιγράφει μόνο το πρόβλημα. Η δουλειά του είναι να το αντιμετωπίζει. Πολύ σωστά τα λέει ο Παπαχρήστος στα σημερινά ΝΕΑ για τον πρωθυπουργό και την διαφθορά. Δυστυχώς τα όσα αναφέρονται στον πρωθυπουργό έχουν εφαρμογή και σε όλους τους άλλους που ασκούν εξουσία και έχουν εκλεγεί για να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις και κυρίως να λύνουν προβλήματα. Όχι να περιορίζονται στην περιγραφή τους.

ΜΕΣΑ έπεσε ο Πρωθυπουργός καταγγέλλοντας τα «µαγαζάκια» και τα «φέουδα» της δηµόσιας διοίκησης που λειτουργούν ως µήτρα της διαφθοράς. Μια χαρά τα είπε.

Οσοι είχαν κατά το παρελθόν και έχουν ακόµη την ευκαιρία να συναλλάσσονται µε το Δηµόσιο, αντιλαµβάνονται ότι ο Πρωθυπουργός περιέγραψε το φαινόµενο µε απόλυτο ρεαλισµό. Μόνο που υπάρχει ένα προβληµατάκι.

Τόσο δα µικρό. Οτι αυτές τις παρατηρήσεις µπορεί να τις κάνει ο οιοσδήποτε τρίτος, εσείς, εγώ, ο καθένας τέλος πάντων, αλλά όχι ο Πρωθυπουργός της χώρας. Ο Πρωθυπουργός που δεν είναι παρατηρητής, αλλά διαµορφωτής πολιτικής, παίρνει αποφάσεις, υλοποιεί, θεσπίζει δρακόντειους νόµους για τη διαφθορά και σε πρώτη ευκαιρία στέλνει και µερικούς διεφθαρµένους στη φυλακή. Διαφορετικά το µόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί τα ειρωνικά χαµόγελα όσων τον ακούν, οι οποίοι προφανώς διερωτώνται: Αφού τα ξέρεις, γιατί δεν κάνεις κάτι; Ελα µου ντε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: