Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Πάντα τέτοια

Το διεθνές συνέδριο «Οι διάλογοι των Αθηνών» εγκαινιάζει τη λειτουργία της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, λέει η είδηση.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Αντώνης Παπαδημητρίου μίλησε για το πλαίσιο λειτουργίας του:

«Ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα που ναι μεν έχει έντονα οικονομικά προβλήματα, αλλά τουλάχιστον προσπαθεί. Έχουμε μία Ελλάδα που σφύζει κυριολεκτικά από καταπιεσμένη, πολλές φορές, πολιτισμική ζωή. Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, κάτι γίνεται.

Ακριβώς αυτό είναι και το πρόβλημα που η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θέλει μαζί με το κοινό να αντιμετωπίσει. Να πάψει ειδικά ο ελληνικός πολιτισμός να είναι κάτω από μία πέτρα. Να έχει πλέον τον τόπο, τα οργανωτικά και τα υλικά μέσα που θα είναι ανάλογα με την πραγματική ποιότητα, που σίγουρα έχει και που δεν μπόρεσαν οι υφιστάμενες δομές να αναδείξουν επαρκώς».

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση σημείωσε ότι η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών δεν ανταγωνίζεται άλλους πολιτισμικούς φορείς, αλλά βρίσκεται σε παράλληλη συνεργασία μαζί τους και ανέφερε ως παραδείγματα τη συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής, το Ελληνικό Φεστιβάλ και άλλους φορείς και μουσεία.

Προσέθεσε ότι το πρόγραμμα συνδέεται σε ποσοστό 65% άμεσα ή έμμεσα με το ελληνικό στοιχείο εντός και εκτός συνόρων.

Μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικές τέχνες και εκπαιδευτικά προγράμματα συνθέτουν τον κορμό του προγράμματος για το 2010-2011.

Ας τα βλέπουν οι κρατικοί αρμόδιοι, οι δήμαρχοι και οι λοιποί συγγενείς. Κρίμα που γίνονται μόνο στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: