Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Μαλακά, πιο μαλακά...

Οι περισσότεροι, για να μην πω όλοι, καταλαβαίνουμε τι συµβαίνει και τι θα ακούσουμε στις 15 Νοεμβρίου για την πορεία της οικονομίας στη χώρα μας. Μια μέρα δηλαδή μετά τις επαναληπτικές εκλογές για τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες. Πρέπει να είναι εντελώς ηλίθιος κανείς για να μην καταλαβαίνει γιατί επελέγη αυτή η μέρα για τις ανακοινώσεις. Η χώρα δεν κατοικείται από ηλιθίους όμως. Θα είναι, λοιπόν, τεράστιο ολίσθηµα να µας θεωρήσουν τέτοιους. Γράφει ο Πρετεντέρης στα σημερινά ΝΕΑ: "Υπάρχει έστω και ένας Ελληνας που να διατηρεί την παραµικρή αµφιβολία γι’ αυτό που θα ανακοινωθεί; Και πώς θα αξιολογήσει ότι περιµένουν να περάσουν οι εκλογές για να του το ανακοινώσουν"; 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ειπωθεί όλη η αλήθεια κατάμουτρα στον ελληνικό λαό. Άποψη που φαίνεται ότι δεν συμμερίζονται στα κυβερνητικά επιτελεία αφού πρωταρχικό αξίωμά τους είναι οι εντυπώσεις που πρέπει να κερδίζονται πάνω απ' όλα και συνακόλουθα οι όποιες εκλογικές αναμετρήσεις. "Αν το ρίξει πάλι στο παρολί: κινδυνεύει να χάσει και τις περιφέρειες και την εµπιστοσύνη του κόσµου. Καλώς ή κακώς, δεν υπάρχουν πλέον τα ελαφρυντικά του 2009" σημειώνει ο Πρετεντέρης.
"Με τροµάζει, όµως, η (οµολογηµένη) έφεση του οικονοµικού επιτελείου να «φέρνει τα πράγµατα µε το µαλακό». Η τάση, δηλαδή, να υποκαθιστούν την πολιτική µε την επικοινωνία. Το έκαναν πέρυσι µε το κόστος που ξέρουµε. Δεν νοµίζω ότι έχουν περιθώρια να επαναλάβουν το κόλπο".
Πολύ φοβούμαστε προσωπικά ότι θα το επιχειρήσουν. Αυτή είναι η στρατηγική τους. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η επιλογή της 15ης  Νοεμβρίου για την ανασκόπηση της κατάστασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: