Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Χρήσιμες πρακτικές

Είναι άραγε διεφθαρμένοι οι χιλιάδες Έλληνες που αναγκάζονται να δώσουν φακελάκι για να επισπεύσουν μια εγχείρηση; Είναι διεφθαρμένοι εκείνοι που εξωθούνται να «λαδώσουν» την πολεοδομία για να πάρουν μια άδεια που δικαιούνται; Είναι διεφθαρμένοι οι επιχειρηματίες που ενδίδουν στην εφορία όταν ωμά τούς εκβιάζει «δώσε τόσα» για να μη χρεωθούν άλλα τόσα; Ή μήπως δεν υπάρχουν χιλιάδες πολίτες, γιατροί, δικηγόροι, δάσκαλοι, δικαστές, δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν εντιμότατα τη δουλειά τους;
Διερωτάται ο Κ. Ζούλας στην σημερινή Καθημερινή.
Η διαφθορά εξετράφη και θέριεψε από τους ίδιους τους «λειτουργούς» της. Οι πολιτικοί την εισήγαγαν στη ζωή μας «ανταλλάσσοντας» ψήφους με διορισμούς και την ανήγαγαν σταδιακά σε καθεστώς πολιτεύεσθαι. Από το να κάνουν «μικροεξυπηρετήσεις» μέχρι να «στήνουν δουλειές» εκατομμυρίων για ημετέρους.
Ο πρωθυπουργός, ισχυρίζεται ο Ζούλας, αντί να διασύρει συλλήβδην τους πολίτες «του», να αναδείξει την εντιμότητα χιλιάδων εξ αυτών που καθημερινά ανθίστανται ή αναγκάζονται να υποστούν τη διαφθορά που οι πολιτικοί τους υπέθαλψαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: