Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Αν έχουν να πουν κάτι

Η Λώρη Κέζα στο σημερινό ΒΗΜΑ αναφερόμενη στον υποψήφιο της ΝΔ στην Αττική σημειώνει:
"Θα περίμενε κανείς ότι ο κ. Βασίλης Κικίλιας, με την ηλικιακή του φρεσκάδα, θα είχε αξιοποιήσει την ψηφιακή δικτύωση. Οχι ότι δεν έχει φίλους στο facebook (περί τις 6.000, σε δύο προφίλ), αλλά η παρουσία του είναι ισχνή. Θα περίμενε κανείς ότι θα ανέπτυσσε απόψεις, θα σχολίαζε την επικαιρότητα. Εκείνος όμως μένει στα βασικά: «Καλημέρα στην τελευταία ημέρα του Σεπτεμβρίου», «Καλημέρα και καλό μήνα σε όλους» είναι όσα είχε να πει στο τέλος της εβδομάδας. Εξίσου ισχνή είναι στο προσωπικό του ιστολόγιο η ανάπτυξη των θέσεών του. Στο πεδίο «Οι θέσεις μου» αναπτύσσει όσα πιστεύει για την «Καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής» μέσα σε μόλις 11 αράδες. Το «όραμα για την πολιτική» είναι ελαφρώς μεγαλύτερο, φτάνει τις 20 αράδες. Είναι και αυτό όμως μια αρετή για τον πολιτικό, να είναι συμπυκνωμένος και να τα λέει όλα με λιγότερες από 150 λέξεις".
Η Κέζα θίγει ένα πολύ σημαντικό θέμα που χαρακτηρίζει την εποχή μας: τη χρήση του διαδυκτίου από τους υποψήφιους "άρχοντες" και ταυτόχρονα ένα δεύτερο: το ότι οι περισσότεροι απ' αυτούς συνεχίζουν την πεπατημένη το γνωστό παλιό κόλπο: Δεν έχουν τίποτα να πουν παρά ψηφίστε μας έτσι χωρίς πρόγραμμα.Γιατί η συντήρηση ενός δικτυακού τόπου κοστίζει μηδέν και σου ανοίγει το σύμπαν. Μόνο αν δεν έχεις να πεις κάτι δεν το χρησιμοποιείς σήμερα. Η δικτυακή φτώχεια δείχνει και την άλλη.
Και βέβαια η παρατήρηση ισχύει για κάθε υποψήφιο που προσπαθεί με το λευκό χαμόγελο να μαζέψει ψήφους αφελών και θέλει να την ασκήσει με την γκλίτσα στην πλάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: