Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Έναρξη Φεστιβάλ Επιστήμης, Τέχνης και Τεχνολογίας

Του Μανώλη Δ. Σαριδάκη
Έναρξη των εκδηλώσεων του τριημέρου Φεστιβάλ Επιστήμης, Τέχνης και Τεχνολογίας
Εγκαίνια Έκθεσης
Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία, η αλήθεια και το ωραίο στην υπηρεσία του ανθρώπου» που διοργανώνει το Παράρτημα Λασιθίου της Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου, το Δήμο Αγίου Νικολάου, την ΕΛΜΕ Λασιθίου και το περιοδικό «Αμάλθεια».
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με τα εγκαίνια έκθεσης στην Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου, ώρα 08.00 μμ.
Μεταξύ των εκθεμάτων της έκθεσης περιλαμβάνονται μαθηματικές γελοιογραφίες, σκίτσα και ζωγραφιές που έγιναν κατ’ αποκλειστικότητα για το περιοδικό «Αμάλθεια», έργα καθηγητών από το νομό Λασιθίου, έργα που αφορούν τον «Μηχανισμό των Αντικυθήρων», έργα Escher, εποπτικά όργανα από τη συλλογή του καθηγητή Γ. Αγγελάκη κ.α.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα
Την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και ώρα 18.30 στο κινηματοθέατρο REX, στον Άγιο Νικόλαο, θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των ανακοινώσεων και των άλλων εκδηλώσεων των προσκεκλημένων ομιλητών με ομιλία του Νομάρχη Λασιθίου κ Σ. Αναστασάκη, του ιδρυτή του Μουσείου «Λυχνοστάτης» κ. Γ. Μαρκάκη, του Ερευνητή κ. Ευθ. Νικολαΐδη και του Καθηγητή Μάνου Δανέζη.
Το Σάββατο στην πρωινή συνεδρία ανακοινώσεις θα κάνουν οι κκ Γ. Αγγελάκης, Ι. Παλαμάς, Ι. Σταμέλος και Γ. Πολύζος.
Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ, όπου θα γίνει η ανακοίνωση και η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού μαντινάδας, ο Δ. Γεροντής θα παρουσιάσει τις βραβευμένες μαντινάδες με το συγκρότημά του, ενώ το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τις ανακοινώσεις των κκ Α. Παπανικολάου, του Καθηγητή Δ. Φιλιππίδη, του συνθέτη Χρ. Λεοντή και θα κλείσει με ένα μουσικό πρόγραμμα που θα αποδώσει η χορωδία του 2ου Γυμνασίου με μαθητές και από το 2ο Λύκειο Αγίου Νικολάου υπό τις μουσικούς Σοφία Αρακαδάκη και Γιάννας  Παπαδάκη.
Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Η οργανωτική επιτροπή παρακαλεί για τη συμμετοχή τόσο των πολιτών του νομού μας όσο και των μαθητών των σχολείων.
Εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον από την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα (καθηγητές, δάσκαλοι) η έκθεση μπορεί να παρατείνει τη λειτουργία της για επισκέψεις μαθητών. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να καταθέσουν σχετικά τα αιτήματά τους στην οργανωτική επιτροπή.
Η οργανωτική επιτροπή έχει κυκλοφορήσει έντυπο πρόγραμμα καθώς και φυλλάδιο με βιογραφικά των ομιλητών, περιλήψεις των ομιλιών και αναφορές στα εκθέματα της έκθεσης. Το έντυπο θα διατίθεται στους συμμετέχοντες στις εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: