Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Σαχλαμαρίτσες

Αντίδοτο στην οικονομική κρίση η αξιοποίηση της Καθαρής Δευτέρας! Σας είχα ενημερώσει πρώτος, γράφει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ στο σημερινό ΒΗΜΑ, για το πρόγραμμα «Αthens Εvery Week» του κ. Π. Γερουλάνου και του κ. Γ. Νικητιάδη, σύμφωνα με το οποίο κάθε εβδομάδα στην Αθήνα θα χαρακτηρίζεται από μία διαφορετική εκδήλωση η οποία θα προσελκύει τουρίστες.

Μαθαίνω ότι μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του 2011 είναι το «Fly your Κite» («Πέταξε τον δικό σου χαρταετό»). Θα πραγματοποιηθεί κατά τα πρότυπα του «Χρυσού Μαραθωνίου» την Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011.

Στο υπουργείο Πολιτισμού έχουν πάρει στα σοβαρά το... πέταγμα του χαρταετού, αφού ετοιμάζονται να αποστείλουν από τώρα προσκλήσεις σε προσωπικότητες από όλον τον κόσμο για να έλθουν στην Αθήνα (και συγκεκριμένα στου Φιλοπάππου) και να πετάξουν αετό.

Δυστυχώς με τέτοιες κεντρικές σαχλαμαρίτσες δίνουν το στίγμα και άλλοθι σε όλους τους ψιλοφτηνιάρηδες της επικράτειας να θεωρούν σημαντικές τέτοιου είδους δραστηριότητες τις οποίες και μιμούνται θεωρώντας ότι έτσι συμβάλλουν στον τοπικό πολιτισμό και την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: