Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Με τη στενή έννοια

Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί συνέβη: κανείς δεν αντιδρά. Τους ακούµε, όσοι το αντέχουμε ακόμα, σαν τον θείο τον ξεφτίλα που μας έπαιξε τα λεφτά και τα ’χασε, αλλά εµείς εκεί.

Μας κοροϊδεύουνε κατάμουτρα. Η εξεταστική της προανακριτικής … και του χρόνου φουντούνια. Τέσσερα κόμματα στην εξεταστική; Τέσσερις αποφάσεις. Ούτε μία λιγότερη. Τώρα θα μου πεις ότι μας κοροϊδεύουνε κατάμουτρα. Καλά μας κάνουν. Τέτοιοι είμαστε τέτοια θέλουμε.

Ααα, όλα κι όλα. Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο μας διαβεβαιώνουν με ύφος. «Μετά µαζεύονται όλοι µαζί, διαφωνούνε όλοι µαζί, αποχωρεί ένας και τέλος ο καθένας βγάζει δικό του φερµάνι. Και το ανακοινώνει σαν να µην τρέχει τίποτα. Και αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθερα, χαµογελούν εγκάρδια, στήνονται για να τους φωτογραφίσουν µε την οδοντοστοιχία ελεύθερη µε τα παντελόνια να γυαλίζουν απ’ το σούρσιµο µε τις ώρες στα έδρανα, τις γραβάτες πάντα σφιχτοδεµένες σαν το κρίµα στον λαιµό τους, τρέχουνε λάχα λάχα να προλάβουνε τον θάνατο (τον πολιτικό τουλάχιστον γιατί ο άλλος ο πραγµατικός δεν τους ενδιαφέρει όπως και η ζωή άλλωστε). Το θέµα τους είναι η πολιτική. Με την πολύ στενή έννοια πάντα. Τη στενή τη µίζερη και τη διεφθαρµένη» γράφει ο Φασουλής στα σημερινά ΝΕΑ για το πόρισμα της εξεταστικής για το Βατοπέδι.

Και τώρα με τις δηµοτικές που τους χάνεις που τους βρίσκεις αγκαζέ με τους … υπερκομματικούς υποψηφίους. «Ποιος κανίβαλλος μπορεί να εκπροσωπίσει τάχα όλους τους φίλους τους παλιούς που έχει στη στομάχα;» μας έρχεται από τα παλιά ο απόηχος του Νιόνιου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: