Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Η Διακομματική και το ρεύμα

Σιγά το πρόβλημα να τις φάνε ο Χατζηδάκης ή ο Σισέ! Σιγά το πρόβλημα να περικυκλώσουν οι «αγανακτισμένοι» το σπίτι του Σημίτη. Να σηκώσουν όμως χέρι στον Τσώνη;…  Να περικυκλώσουν οι «αγανακτισμένοι» το σπίτι του Παπουτσή;… Εεε όχι!...  Αυτό πάει πολύ!...
Η κυβέρνηση, γράφει ο Πρετεντέρης στα σημερινά ΝΕΑ, αισθάνθηκε την ανάγκη να αντιδράσει μόλις βρέθηκε η ίδια στο στόχαστρο μιας διάχυτης και ανεξέλεγκτης βίας που εδώ και μήνες μαστίζει την κοινωνία μας. Κι όταν ξύπνησε προσπάθησε να φτιάξει Διακομματική Επιτροπή. Και σατιρίζει το συμβάν χρησιμοποιώντας τους στίχους του Σουρή:
«Οι Ελληνες αποφασίσαντες να διαβούν τον Αίμον
συνέστησαν επιτροπήν Τσάτσον, Κουρήν και Κρέμον!»
«Δικαιολογημένη αγανάκτηση» και «φυσιολογική αγανάκτηση» αναφέρουν οι Τσίπρας και Λαζαρίδης ο Χρύσανθος, του Σαμαρά.  Αν όμως η αγανάκτηση είναι και δικαιολογημένη και φυσιολογική, αν οι πράξεις αυτές νομιμοποιούνται από την αγανάκτηση εκείνων που τις διαπράττουν, τότε με τι θα ασχοληθεί η Επιτροπή; Κι όταν γράφονται ή λέγονται ανοησίες του τύπου «την ευθύνη για τους προπηλακισμούς έχει η πολιτική της κυβέρνησης», τότε δικαίως την πέφτουν στους κυβερνητικούς βουλευτές όσοι δεν τη γουστάρουν.
Με άλλα λόγια, τι Διακομματική Επιτροπή να φτιάξουμε όταν κανείς δεν έχει τα κότσια να πει ότι η αγανάκτηση μπορεί να είναι κατανοητή αλλά δεν είναι ούτε δικαιολογημένη, ούτε φυσιολογική. Πάνε με το ρεύμα, αλλά «με το ρεύμα πάνε μόνο τα ψόφια ψάρια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: