Κάθε κοινωνία έχει τον Τύπο που της αξίζει. Ασφαλώς και το όποιο ετερογενές, αντιφατικό και ανόμοιο σύνολό του αξιολογείται και ιεραρχείται από τους αναγνώστες, τους τηλεθεατές και τους ακροατές στους οποίους απευθύνεται.
Αλλά θα πρέπει να υπάρχει κι ένα κράτος δικαίου, το οποίο οφείλει να επιβάλλει σεβασμό στους κανόνες του νόμου και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Το παράδειγμα του κλεισίματος στην Αγγλία της εφημερίδας με 2,8 εκατομμύρια φύλλα («News of the World») και την εμπλοκή του συμβούλου του Κάμερον δείχνει ότι υπάρχουν χώρες στις οποίες εφαρμόζονται οι νόμοι.
Είναι το τίμημα της αλητείας, σημειώνει ο Πρετεντέρης στα σημερινά ΝΕΑ. Πόσες παρόμοιες δημοσιογραφικές αλητείες έχουμε ζήσει στη χώρα μας; Ποιος μπορεί να αναφέρει κάποιο τίμημα που τους επεβλήθη από το επίσημο κράτος;
Πόσες φορές δεν διαβάσαμε τίτλους στα αμαρτωλά φύλλα «για καταδιώξεις συμφερόντων», «για φταίξιμο άλλων» ή ότι οι αλητείες διεπράχθησαν στο όνομα κάποιας «ελευθερίας της ενημέρωσης» ή «δημοσιογραφικής ανυπακοής»;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου