Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Ένας γάμος και πάμπολλες κηδείες

Οι επιλογές στελεχών εκπαίδευσης ανέδειξαν και πάλι την διαχρονική κακοδαιμονία του πολιτικού συστήματος.
Η υπουργός βιάστηκε και απ' ότι φαίνεται έκαψε τα νέα στελέχη αφού οι τελικές επιλογές των νέων στελεχών εκπαίδευσης διέψευσαν παταγωδώς τις εξαγγελίες της για αξιοκρατία και διαφάνεια. Τι το ήθελε το δελτίο τύπου; (Δες στο τέλος της ανάρτησης).

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

1. Οι συνδικαλιστές για άλλη μια φορά έπαιξαν το ρόλο τους: σε διατεταγμένη υπηρεσία.
2. Ο σύμβουλος που έστριψε όταν "ο δικός μας" μπορούσε να καλύψει τη διαφορά των αντικειμενικών μορίων με το άριστα της συνέντευξης και να πάρει θέση εκλογής.
3. Το πρόβλημα δεν είναι αν ο τρίτος γίνει τέταρτος ή έβδομος όταν δίνονται τρεις θέσεις.
4. Οι πανεπιστημιακοί χα, χα ... σε ωραίους δασκάλους στέλνουμε τα παιδιά μας. Όταν τους έχεις στο πανεπιστήμιο κλαίνε με μαύρο δάκρυ για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και κατά της ευνοιοκρατίας κλπ κλπ Πώς δεχονται οι ξεφτίλες το ρόλο του τσάτσου στις επιτροπές;... Για φαντάσου... να δίνει ως πανεπιστημιακός άριστα και ως μέλος σε διατεταγμένη υπηρεσία ανεπάρκεια. Φτου σας! (Δες παρακάτω τα ονόματα αυτών που δίνουν κύρος στις διαδικασίες).
5. Οι άλλοι γέροι άνθρωποι -δηλαδή ώριμοι- να δέχονται να κάνουν τους τσάτσους αγραμμάτων. Ωραίοι δάσκαλοι για τα παιδιά του κοσμάκη. Με ποιο τρόπο θα αντικρύσουν τους συναδέλφους τους στα σχολεία; Πόσο θράσος θα πρέπει να έχουν για να τους μιλήσουν για αξιοκρατία και να τους βάλουν να κάνουν αξιολόγηση. Να μιλήσουν για αξίες στους νέους επιστήμονες που έρχονται να υπηρετήσουν την εκπαίδευση.
6. Πολύ πλάκα θα έχει να έρθουν αυτοί που στη στροφή την έκαναν και να χύνουν μαύρο δάκρυ για την αξιολόγηση.
7. Αφού είχαν σκοπό να κάνουν τοποθετήσεις με σημειώματα βουλευτών τι τις ήθελαν τις προκηρύξεις και τη "διφάνεια" και την "αξιοκρατία" και την ξυνή κλαίουσα στο Mega;
8. Το ξαναείδαμε βέβαια το σήριαλ με τις θέσεις των γραμματέων στα υπουργεία που βάλλανε τον κόσμο να κάνει αιτήσεις για να πάρουν τους αποτυχημένους κομματικούς και πολιτευτές.
9. Το ξαναείδαμε με τις τοποθετήσεις στις περιφέρειες: Τέσσερις στην τελική σειρά αλλά η θέση δίνεται στον πέμπρο που ήρθε από το πουθενά με μόνο προσόν ότι ήταν δικός μας συνδικαλιστής.
10. Τι θα κάνουνε τώρα στις κρίσεις των νέων διευθυντών τα νέα στελέχη; Δεν θα διαχειριστούν το προσωπικό τους όπως έγινε με τη δική τους επιλογή; Δεν θα θεωρούν φυσιολογικό και νόμιμο να βάζουν και να βγάζουν τους υπαλλήλους στην υπηρεσία τους όπως τους έβαλαν αυτούς;
11. Με ποιο κύρος θα διοικήσουν και θα δίδουν οδηγίες και εντολές σε υπαλλήλους που θα γελάνε από πίσω τους;

Το Συμβούλιο Επιλογής των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης αποτέλεσαν οι:

Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου , μέλος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων - Αλεξάνδρα Κορωναίου, μέλος ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου - Αθανάσιος Τζιμογιάννης , μελος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου - Αδάμ Αγγελής , Μόνιμος Πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου - Φωτεινή Κομσέλη, μέλος Επιστημονικού Προσωπικού του ΕΚΔΔΑ και οι Αιρετοί Δημήτρης Καρλάφτης (ΝΔ) - Θεοφιλος Σακαλίδης (ΠΑΣΟΚ).


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Δες σχετικά
Υπουργείο Παιδείας: Δημοσιότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία στις επιλογές των Διευθυντών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

20/07/2010 - 16:45

Δελτίο Τύπου


Δημοσιότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία στις επιλογές των Διευθυντών για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση


Την Παρασκευή 16/7/2010, κοινοποιήθηκαν από τα Συμβούλια Επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι πίνακες με τις αξιολογικές μονάδες των υποψηφίων που προέκυψαν από τα στοιχεία των φακέλων που υπέβαλαν με βάση το νόμο 3848/2010. Οι πίνακες αυτοί έχουν ήδη σταλεί στις κατά τόπους Διευθύνσεις και Γραφεία Εκπαίδευσης και έχουν κοινοποιηθεί στους υποψηφίους.

Η κοινοποίηση των πινάκων σε όλους τους υποψήφιους με τα μόρια όλων των συνυποψηφίων γίνεται για πρώτη φορά, ώστε και με αυτό τον τρόπο να διασφαλίζεται η διαφάνεια και η εγκυρότητα των μοριοδοτούμενων κριτηρίων. Τα Συμβούλια Επιλογής εργάστηκαν με υψηλό αίσθημα ευθύνης και συνέπειας και έφεραν σε πέρας ένα πραγματικά δύσκολο έργο με όρους αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας.

ΤΕΛΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

18 μέρες το αντέξανε...

Και να σκεφτεί κανείς ότι όταν στείλανε την εγκύκλιο στα σχολεία για την προκήρυξη των θέσεων διευθυντών ζήτησαν να λάβουν γνώση ενυπόγραφα όλοι οι εκπαιδευτικοί !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: