Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Υπερβολές...

Οι διάφοροι που επεξεργάζονται το σχέδιο εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, γράφει ο Πρετεντέρης στα ΝΕΑ (29-4-10), "έχουν µείνει µε το στόµα ανοιχτό από την εικόνα διάλυσης, αποδιάρθρωσης και ανικανότητας που βλέπουν. Ηδη, µιλούν για «το πιο φιλόδο ξο σχέδιο του ΔΝΤ» όχι µόνο επειδή ετοιµάζονται να εκταµι εύσουν το µεγαλύτερο ποσό που έχει εκταµιευθεί στην ιστο ρία του Ταµείου, αλλά κι επειδή αισθάνονται ότι το πραγµατικό ζητούµενο είναι «να γίνει η Ελλάδα ένα κανονικό κράτος». Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι έχουν φρίξει. Κι όσο περισσότερο φρίττουν τόσο περισσότερο επιβαρύνουν το σχέδιο που πρέπει να εφαρµόσουµε. Με πράγµατα ενδεχοµένως αυτονόητα. Αλλά και µε απίστευτες ταρζανιές - όπως αυτή η άγρια επιδροµή που ετοιµάζουν στον ιδιωτικό τοµέα...
Σχολιάζοντας δε τα όσα εύκολα λέγονται, δυστυχώς και από βαριά ονόματα, περί δήθεν ζηλοφθονίας κλπ, συνεχίζει "διότι είναι απολύτως προφανές ότι αυτός ο ελεύθερος λαός αποτελεί αντικείµενο ισχυρής ζηλοφθονίας, αφότου κατάφερε να ανακαλύψει τον µήνα που τρέφει τους έντεκα.

Ξέρετε εσείς κανέναν άλλον λαό παγκοσµίως που να χρωστάει ήδη τριακόσια δισ., να ξοδεύει ετησίως τριάντα πέντε δισ. παραπάνω από όσα εισπράττει, να χρειάζεται άλλα εξήντα δισ. κάθε χρόνο για δανεικά και να καταγγέλλει όσους δεν τον δανείζουν; Οµολογώ πως δεν ξέρω. Κι είµαι απολύ τως βέβαιος ότι δεκάδες άλλοι λαοί θα ήθελαν να βρίσκονται σε αυτή τη θέση.

Μπορούν; Δεν µπορούν! Και γι’ αυτό προσπαθούν να τον υποβαθµίσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια: